FIRST BY EXITIA

First är ett lättanvänt spendanalysverktyg för företag och organisationer som vill få kontroll över sina kostnader.

Kom igång genom enkel installation

Verktyget utgår ifrån leverantörsreskontran och passar därmed alla företag och organisationer. Medföljande med verktyget kommer ett spendträd som ni lätt kan modifiera för att passa era behov. Er spend drar ni sedan in på rätt plats i spendträdet med drag’n drop-funktionalitet. Verktyget kommer efter det lägga samma typ av spend på det valda platsen i verktyget när mer data kommer in i verktyget. Dvs – helt automatisk!

First är en molntjänst med bas i Europa vilket gör det både säkert och enkelt att installera. Det kräver ingen integration och därmed inget stort IT-projekt. Ni får automatiskt uppdateringar till er med tydliga instruktioner mellan releaserna vad som ändrats. First har ett dynamiskt gränssnitt som anpassar sig efter olika typer av skärmar. Ni kan därmed använda dator, surfplatta eller telefon för att ser er data var ni än befinner er. First är även responsivt, dvs utnyttjar all funktionalitet som tryckkänsliga skärmar har. Ni kan förstora, spara och ändra med tryck på skärmen.

First är väldigt lätt att komma igång med och därmed ingen utbildning. I verktyget finns även en användarhandbok om så skulle behövas. Vi kommer givetvis ändå supportera med en uppstart av verktyget så ni kommer igång i själva användandet.

Se resultat direkt!

First kommer visa er direkt från vilka leverantörer ni köper och hur mycket. I det enkla visuella gränssnittet så kan ni välja olika tidsperioder att analysera. Välja mellan olika tidsperioder och jämför mot varandra! Analyserna kan göras utifrån vald leverantör/er eller transaktions/faktura-perspektiv. Verktyget passar er som vill snabbt komma igång med spendanalys inom privat eller offentlig verksamhet, är en stor eller liten inköpsorganisation eller er som har flera olika kontoplaner.

Djupa analyser

First kommer visa er vilka konton/leverantörer som ej är tilldelade en kategori. Använd drag’n drop-funktionen för att lägga in i erat kategoriträd. Nu kan ni analysera utifrån ett kategoriperspektiv hur era inköp ser ut och kan börja med kategoristyrning! First visar er vem som har köpt men ger en än mer stark analys i att ni kan skapa er egen organisation i verktyget. Detta möjliggör aggregerade analyser uppåt i organisationen och ni kan se vilka avdelningar/funktioner som har stor respektive liten spend i olika kategorier.

First visar er leverantörsmarknaderna genom att First läser automatiskt in SNI-koderna från Bolagsverket. Ypperligt att se vilka leverantörer som ni redan använder och vad för typ av varor ni köper av en specifik leverantör. Ni kan fortfarande göra detta utifrån olika tidperioder eller valda leverantörer. I denna vy kan ni se vem som köper mest av en viss leverantör i en viss kategori.

Varför inte exportera till Excel den data ni har framför er på skärmen? Möjligheterna blir ännu större med den valmöjligheten.

Obegränsat antal användare

Vårt spendanalysverktyg har tre olika behörigheter: Administratör, User och Viewer. En User kan ändra avtal, kategorisering och organisation. En Administratör kan göra allt som User men även lägga till användare. En Viewer ser enligt T-modellen endast egen avdelning och bara “bredvid”. Roller och administration av verktyg sköts enkelt via ett gränssnitt som administratör. Antal användare är obegränsat!

Lägg till avtalsuppföljning

First har en funktion att importera er avtalsdata som ni kan exportera från er avtalsdatabas. Ni får automatisk start- och slut-datum och leverantörsnamn. Ni väljer sedan i verktyget vilka kategorier som man får köpa från leverantören och därmed blir markerat i verktyget som att köpet är gjort på avtal. Kan det bli enklare? First kan även använda andra parametrar som att köpet är gjort på avtal. Ni kan välja att följa upp avtal på olika sätt eller en kombination av nedanstående:

  • Kategorin är köpt av rätt leverantör
  • Att lägga en leverantör som på avtal oavsett vad som köpts hos leverantören
  • Lägga till projektkonton och då hamnar alla köp som gjorts med det projektnumret som att det är köpt på avtal

 

Kombinera gärna ovan med hur det ser ur ett organisationsperspektiv för att se vem som köper på avtal och inte på avtal. Det är nu ni kan skapa en förändring i erat inköpsmönster och ge bra feedback till organisationen. Varför inte redovisa vilka leverantörer en viss enhet inte skulle köpt ifrån?

VÅRA ERBJUDANDEN

Testa vår spendanalys!

Löpande prenumeration utan bindningstid

Obegränsat antal användare i verktyget

Support för frågor och stöd

Klicka er runt i systemet och titta på demodata alternativt egen data

Testa vårt spendanalysverktyg gratis under 14 dagar! Uppgradering till full plan innebär att ni efter de 14 dagarna får hjälp med att ladda upp data första gången och en genomgång av systemet.

Priser för prenumeration

Spend < 1 Miljard SEK 10 000 kr/månad → nu 5 000 kr/månad

Spend < 5 Miljarder SEK 15 000 kr/månad → nu 7 500 kr/månad

Spend < 10 Miljarder SEK 20 000 kr/månad → nu 10 000 kr/månad

Har ni mer spend än detta? Kontakta oss för en offert.

Vi tar ut en uppstartsavgift de första två månaderna då vi av erfarenhet vet att ni behöver mer stöttning i början, 10 000kr första månaden och 5 000 kr andra månaden. Supporten finns dock kvar efter uppstartsperioden.

Uppdatera till marknadens mest avancerade verktyg

Uppdatering till radnivåanalys med UNSPSC och prislistekontroll mot mottagen faktura går att uppgradera till när som helst. Det som behövs är era e-fakturor!

 

Kontakta oss